måndag 16 maj 2011

Tråkig helg

Så har vi äntligen fått tillträde till huset i vår skogsfastighet som var uthyrt till en grannpojk under några år. Tyvärr hade han lyckats slarva bort sin enda kvarvarande nyckel... Efter att ha gjort "inbrott" i vårt eget hus så har jag nu bytt ut låskolven och därmed fått 3 nya nycklar, så är det problemet löst. Lås skyddar bara mot hederligt folk sa dom på järnhandeln i Svenljunga...
Den sämsta nyheten var att svärfar berättade att det varit inbrott på riktigt i vår gemensamma skogstraktor. Någon har monterat bort hela hydraulikstyrningen samt gripklons rotator. Snyggt och prydligt avmonterat, tog säkert några timmar...
Traktorn är synlig från stora vägen, så någon har sannolikt spanat in skogskranen och bestämt sig för att återvända nattetid. Har svårt att tro att någon i närheten av oss på landet skulle vara så taskig mot min snälle svärfar, troligare är att grejorna nu är på väg till Polen eller något av baltländerna. Polisen tog emot anmälan, men brydde sig inte om att komma och titta.

Försäkringen täcker väl en del av kostnaden för en ny hydraulik osv, men hur ska man göra för att få behålla en nyinskaffad i framtiden? Svärfars hus är larmat efter ett inbrott för 2 år sedan, men traktorn är för hög för att gå in i ett garage eller dörrerna till ladan. Nån form av larm får det bli.
Bäst är att inte ha för mycket prylar som andra vill ha. Därför kör vi själva bilar som är äldre än 10 år efter att ha fått vår dåvarande nya fina Audi Avant sönderrepad av vandaler en natt i Halmstad. Vår husbil är heller inte särskilt stöldbegärlig, detta av samma anledning. Den kommer att stå i garage under vintern, men lär väl i stället bli attackerad av möss.
Nej, nu skall jag försöka tänka lite mer positivt. Till helgen väntar i alla fall fint väder. Nåt kul ska man väl kunna hitta på!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar