onsdag 8 juni 2011

Flyttlass och värme

Det enda riktigt moderna i vår bil är min Iphone med den suveräna Navigon-appen
En sak att tänka på när man skaffar husbil är att det blir varmt på sommaren, i synnerhet om man åker söderut i Europa. Vår bil har tyvärr ingen AC eller klimatanäggning, och under den varma sommarveckan som varit blev jag påmind om detta.
För att få bättre luftgenomströmning i bilen så brukar jag köra med takluckan öppen, och då och då öppnar vi också lite på sidofönstren fram. Den öppna takluckan gör att fartvinden släpps in avsevärt lättare genom ventilationen i huven.
Fönstren i en husbil är också mycket större än i en personbil, och solen lyser rakt in där man sitter. I såna lägen blir det ännu varmare... Solglasögon är också ett måste om man kör i motljus, för solskydden i bilen räcker inte till om solen lyser snett framifrån.
När vi var i Frankrike för 2 år sedan i juli, så var det gråväder i 2 veckor. Det var bra körväder, men inget vidare badväder. Men så lär det nog inte bli den här sommaren. Om det blir outhärdligt varmt, så är det också ett bra alternativt att köra kvällar och tidiga mornar.

Denna helg tar vi husbilen till Stockholm för att köra delar av min dotters flyttlass. Frånsett slutspurten på jobbet så försöker jag planera sommarens tur till Frankrike. Jag kollar efter ställplatser och använder Google-kartorna och Google Earth. Street view är ju ganska fantastiskt! Jag läser också lite facklitteratur om platser jag kommer att besöka, bl a Verdun och andra världskrigets landstigningsplatser i Normandie.
Jag kommer att släppa av min fru som skall jobba i Strasbourg en vecka, och då tänker jag köra de 23 milen till Verdun. Sedan åker vi tillsammans igen. Och så blir det ett flyttlass från lägenheten i Bryssel på hemvägen, så det lär bli trångt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar